Akcija!

Arhitektura Slovenije 3. del

9.50 

Teoretično se vse začne s centrom in nadaljuje s krogom, s krožnim dodajanjem elementov, ki omogočajo delovanje. Praktično je center ogenj. Ta je predstavljen na zahodu kot odprto ognjišče, v pretežnem delu Slovenije pa je ujet v lončeno peč, okrog katere se vrti življenje v ‘hiši’, kot pravimo Slovenci osrednjemu bivalnemu prostoru hiše.

Avtor: Borut Juvanec

ISBN: 978-961-6348-67-6

več

Tehnični podatki: format: 21 cm x 24 cm; obseg: 195 strani; tisk: barvni; dodelava: italijanska vezava

Teoretično se vse začne s centrom in nadaljuje s krogom, s krožnim dodajanjem elementov, ki omogočajo delovanje. Praktično je center ogenj. Ta je predstavljen na zahodu kot odprto ognjišče, v pretežnem delu Slovenije pa je ujet v lončeno peč, okrog katere se vrti življenje v 'hiši', kot pravimo Slovenci osrednjemu bivalnemu prostoru hiše. A najpomembnejši element je pravzaprav kuhinja, ki se razvije okrog zunanjega vhoda v peč, kar omogoči čist osrednji prostor, brez dima, a topel in prijeten, tako za bivanje, delo in za spanje.

Vsaka knjiga iz zbirke je razdeljena na teoretski uvod, na predstavitev po objektih, čemur sledijo indeks, viri in slovarček. Slike so opremljene s podatkom o lokaciji z GPS podatki.

Dodatne informacije

Teža 0.71 kg