Pogoji poslovanja

Spletno prodajo izvaja podjetje:
i 2 d.o.o., Ljubljana
Celovška cesta 150
1000 Ljubljana
Matična številka: 1381024000 
Davčna številka: SI SI70757976
Zavezanec za DDV po zakonu.
Št. reg. vložka: 1/31690/00
Transakcijski račun: SI56 0205 9005 1990 923(NLB d.d.)

Telefon: 01 257 62 49
E-mail: info@i2-lj.si.

Nakup v naši spletni trgovini je varen.
Pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne trgovine in uporabniki.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.i2-lj.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi. Pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne trgovine in uporabniki.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in varstvom osebnih podatkov.

Naročanje, cene, dostava in poštnina

Spletna trgovina i2-lj.si obiskovalcem predstavlja program založbe i2 d.o.o. ter omogoča nakupovanje predstavljenega programa. V spletni trgovini lahko kupujete kot registrirani uporabnik ali brez registracije.

Naročilo bo poslano takoj po prejetem plačilu. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Naročeno blago je možno prevzeti tudi osebno na sedežu naše založbe po predhodnem dogovoru.

Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 11h se odpošljejo še isti dan, če je naročeni izdelek na zalogi. Naročila prejeta po 11h bodo odposlana naslednji delovni dan.
Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo odposlana prvi naslednji delovni dan.

Navedene cene artiklov v spletni trgovini i2 d.o.o., Ljubljana so navedene v evrih (€) in že vključujejo 5%, 9,5% oz. 22% davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica. Stroški pošiljanja se zaračunavajo posebej in znaša 3,60 €.

S klikom na gumb “Kupite sedaj” v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli v nakupnem obrazcu. Z oddajo naročila ste sklenili prodajno pogodbo z i2 d.o.o., Ljubljana, celovška cesta 150, 1000 Ljubljana. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, tj. dostava blaga in plačilo celotne kupnine. S klikom na gumb “Kupite sedaj ” tudi potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob naročilu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Vračilo blaga

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop z nedvoumno izjavo v 14 dneh od prejema blaga na naslov info@i2-lj.si oz. nas obvestite na naslov Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana. Sporočilo o odstopu od pogodbe je pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka. Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopate od pogodbe, pri čemer sami krijete stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe vam bo i2 d.o.o., Ljubljana v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu vrnil vsa prejeta plačila. Blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov i2 d.o.o., Ljubljana, Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana. i2 d.o.o., Ljubljana lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj.

Varovanje osebnih podatkov

S klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno« dovoljujete, da i2 d.o.o., Ljubljana z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavijo, vzdržujejo in upravljajo z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Družba zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

Načini plačila

Po predračunu – predračun vam bomo poslali na e-naslov, ki ste ga napisali v nakupni obrazec. Predračun se ne kreira avtomatsko ampak ga pošljemo z zamikom. Ko bo ta v celoti poravnan boste prejeli naročeno blago. Ob delnem plačilu predračuna, naročenih artiklov ne bomo poslali. Ostajajo last podjetja i2 d.o.o., Ljubljana. Še opozorilo: Pri plačilu po predračunu se izognete strošku, ki ga zaračuna Pošta Slovenije, kadar plačate odkupnino po povzetju.

Osebni prevzem v pisarni s plačilom z gotovino – kupljene artikle lahko prevzamete tudi v pisarni i2 d.o.o., Ljubljana na naslovu Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana ob predhodnem dogovoru.

Druga določila

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri i2 d.o.o., Ljubljana, kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe.

i2 d.o.o., Ljubljana sprejema reklamacije na telefonu 01/257 62 49, ali na elektronski naslov info@i2-lj.si in jih bo rešila v najkrajšem možnem času.

Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena v arhivu podjetja i2 d.o.o., Ljubljana in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.

 

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec:

Uradno ime podjetja:  i2 d.o.o., Ljubljana
Sedež podjetja:  Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana
Odgovorna oseba:  Manja Hafner Verbič, 01 257 62 49, e-pošta: manja.verbic@i2-lj.si

Obvestilo o uporabi in obdelavi osebnih podatkov

Upravljavec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletišča, pridobljene ob spletnem nakupu v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07).

V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.
V primeru spletnega nakupa na strani podjetja i2 d.o.o., Ljubljana se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki ob nakupu na spletu podjetja i2 d.o.o., Ljubljana s klikom na gumb “Kupite sedaj” potrjuje, da je prebral pogoje uporabe ter da se z njimi v celoti strinja.

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene pošiljanja naročil, tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje prek elektronske pošte.

Za namen pošiljanja naročenih knjig hranimo in dostavnim podjetjem posredujemo:

–          ime,
–          priimek,
–          naslov,
–          telefonsko številko,
–          naslov elektronske pošte.

Za namen obveščanja preko elektronskih novičk hranimo:

–          naslov elektronske pošte,
–          ime,
–          priimek,

Osebne podatke uporabljamo v podjetju i2 d.o.o., Ljubljana. Za potrebe dostave naročenih artiklov pa jih predamo tudi kurirskim službam.

Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo dokler je to nujno potrebno oziroma do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

Pravice posameznika (osebe)

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva vpogled, popravek, popoln izbris hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5  dneh preko elektronske pošte (ali drug dogovorjen način) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec bo pri obdelavi osebnih podatkov posameznika in pri ravnanju z njimi ravnal v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. 94/2007).
Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava.  Upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

Uporaba piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev.

Upravljanje uporabniškega računa

Spletno stran upravlja i 2 d.o.o., Ljubljana, Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana, PE Brnčičeva ulica 11 b, 1231 Ljubljana – Črnuče, info@i2-lj.si. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z matično številko 1381024, osnovni kapital 17.526,00 €, ID za DDV SI 70757976. Nakup v naši spletni trgovini je varen. Pogoji uporabe se nanašajo na vse uporabnike spletne strani i2 d.o.o., Ljubljana.

S potrditvijo registracije je uporabnik seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in varstvom osebnih podatkov.

Pravila za uporabo vsebin

Za dostop do zaščitenih vsebin na spletni strani je potrebna registracija. Uporaba gradiv je možna le v obdobju šolskega dela, ko je bila registracija potrjena in se zaključi 31. avgusta v koledarskem letu. Brez pisnega soglasja založnika je prepovedano reproduciranje, javna priobčitev, predelava ali kakršna koli druga uporaba tega avtorskega dela ali njegovih delov v kakršnem koli obsegu ali postopku vključno s fotokopiranjem ali shranitvijo s pomočjo informacijske tehnologije. Tako ravnanje predstavlja kršitev avtorskih pravic.

Vse pravice pridržane. 

Ponudnika si pridržujeta pravico, da pri morebitnih ugotovljenih kršitvah pravic intelektualne lastnine proti kršiteljem ukrepata v skladu z zakonodajo. Za dovoljenje za uporabo zaščitenega gradiva pišite na info@i2-lj.si ali na naslov i2 d.o.o., Ljubljana, Brnčičeva ulica 11b, 1231 Ljubljana. 

DDV je vključen v ceno.
Stroški pošiljanja niso zajeti v ceno.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev.

 

Ilustracije: Tomaž Lavrič