Vodnjak

34.30 

Navedeni popust velja le pri nakupu v naši spletni trgovini.

Avtor: dr. Borut Juvanec

Knjiga razlaga vodo kot tekočino, paro in led. Vodnjak nam omogoča dostop do vode, torej omogoča življenje. Kako? V knjigi je mnogo primerov, predstavljeni so vsi ključni načini iz sveta, predvsem pa iz Slovenije.

ISBN: 978-961-6348-95-9

več

Tehnični podatki: obseg: 196, strani, format: 210 mm x 245 mm, tisk: barvni, vezava: brošura.

Kategorija: Oznaki: ,

Voda je vir življenja: v njej so nastala prva živa bitja. Vodo pijemo, se z njo hladimo, umivamo, tudi zdravimo. Kadar je voda megla, je ne maramo, ko smo žejni, jo pijemo z užitkom, predvsem pa iz potrebe. Če avto zdrsne na ledu, nam je odveč, z drsalkami pa na ledu prav radi drsamo. Če smo na dežju mokri, vodo sovražimo, a poleti v njej prav radi plavamo. Brez vode ne moremo živeti. Predvsem za to skrbi vodnjak. To je naprava, ki nam omogoča, da vodo sploh dosežemo. A vodnjak ni le en sam, tisoč jih je, tisoč vrst in načinov.

Prav to odstira knjiga VODNJAK, ki razlaga vodo kot tekočino, paro in led. Vodnjak nam omogoča dostop do vode, torej omogoča življenje. Kako? V knjigi je mnogo primerov, predstavljeni so vsi ključni načini iz sveta, predvsem pa iz Slovenije.

Knjiga ima 196 strani teksta, risb, načrtov, skic in fotografij odgrinja problematiko sistematično in jasno. Ima kratek besednjak in povzetke v angleščini, nemščini, italijanščini, francoščini in kastilščini.

Knjigo smo izdali skupaj s Fakulteto za arhitekturo in SAZU – Slovensko akademijo znanosti in umetnosti.

Dodatne informacije

Teža 0.7 kg