Matematika za šestošolc(k)e, UČ 6

15.50 

Učbenik za matematiko v 6. razredu, zbirka Planet znanja

Predmet: matematika

Urednici in avtorici: Barbara Japelj Pavešić in mag. Damijana Keržič

več

Ocena:  dr. Bojan Hvala, Andreja Verbinc

Tehnični podatki: format: 21 cm x 26 cm; obseg: 168 strani; tisk: ovitek in notranjost barvna; vezava: šivano in broširano, teža: 464 g;

Številka sklepa o potrditvi učbenika6130-1/2012/18

ISBN: 978-961-6348-66-9

 

Gradiva za učitelje in učiteljice:
Letna pripreva
Rešitve nalog

Učbenik je prvi potrjen učbenik za matematiko v 6. razredu za učenje po posodobljenem učnem načrtu, ki bo veljal od februarja 2011. Sledi smernicam sodobnega razumevanja obsega znanja matematike, ki se v svetu pričakuje od 12 let starih otrok. Besedila, oznake, risbe, barvno označena poglavja in uvodne strani so bile zasnovane, da bi si otrok ustvaril o matematični snovi 6. razreda pregledno in urejeno strukturo. Malce obsežnejša besedila, kot v sorodnih matematičnih učbenikih, prispevajo k skrbi za dvig bralne pismenosti.

Učbenik izhaja iz spoznanja, da se otrok laže in raje uči matematiko, če razume, kar se uči, in ve, zakaj je pomembno, da to zna, ter kje lahko novo znanje takoj uporabi.

Poglavja so zasnovana tako, da motivirajo učence, razlagajo matematične koncepte z modeli, primernimi otrokovemu razvoju in umeščenimi v njihove vsakdanje izkušnje.

Ilustracijam v učbeniku smo namenili posebno pozornost, saj so del spoznavne vsebine. Z živimi barvami in humorjem želimo vzbuditi v otrokih veselje do učenja.

Naloge so različnih zahtevnostnih stopenj in sledijo otrokovemu naraščajočemu razumevanju obravnavane snovi skozi posamezno vsebino. Naloge so namenjene aktivnemu delo učitelja z učenci

Dodatne informacije

Teža 0.46 kg